Cursus QGIS: interesse?

Studiecentra, overheidsdiensten en planologen maken courant gebruik van geografische informatiesystemen (GIS) om ruimtelijke informatie (c.q. kaarten) te beheren en te analyseren. Maar steeds meer maken ook natuurbeheerders en natuurgidsen gebruik van GIS-software. Topografische, geologische en vegetatiekaarten kunnen hiermee probleemloos gecombineerd worden, samen met luchtfoto’s, historische kaarten enz.
Met Natuurpunt Oostkamp overwegen we een cursus QGIS te organiseren. QGIS is een gratis, uitgebreid softwarepakket met zo goed als alle mogelijkheden van de professionele programma’s. Hiermee kunnen niet alleen kaarten gemaakt worden van een bepaald (natuur)gebied met verschillende thema’s, zoals ondergrond, hydrografie, vegetatie en erfgoed …, maar ook (natuur)streefbeelden, beheerplannen enz.

Indien we voldoende geïnteresseerden vinden, plannen we deze cursus in de loop van 2023. Laat ons weten of het je iets zegt en stuur een mailtje naar Frank Schaffler (fschaf@skynet.be). Zodra we voldoende mensen hebben gaan we aan de slag en doen we jullie een concreet voorstel.

Frank Schaffler