Uitkerkse Polder

Ben je op vakantie aan de kust en wil je naast het strand ook genieten van de natuur? Trek dan de Uitkerkse Polder in voor een gezinswandeling of een fietstocht. Dit Europees Natura 2000 natuurgebied van 1400 ha vind je tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke, in de provincie West-Vlaanderen. Intussen beheert Natuurpunt hier al 650 ha weidevogelreservaat. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. Geniet zowel in de zomer als in de winter van deze trekpleister voor vele zeldzame vogels! Lees verder en kom te weten hoe je een gids boekt, wat kinderen hier kunnen doen en wie onze partners zijn.
Toegankelijkheid
  • Het hele jaar door vrij toegankelijk op wegen en paden.
  • Aanbevolen schoeisel: stevige stapschoenen. Quasi alle routes lopen over verharde landbouwwegen, dus het gebied is ideaal voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

In de Uitkerkse Polder heeft Natuurpunt ook fotohutten speciaal voor fotografen. Reserveer een fotohut en sta oog in oog met de vogels, midden in het natuurgebied. Elke reservatie steunt rechtstreeks het natuurbehoud en -beheer.

Zin in een geleide wandeling?
Bezoek het natuurgebied Uitkerkse Polder met een gids en kom alles te weten over de mooie natuur en de dieren die er leven. Ook voor groepen!

Prijs per gids: € 60 | max. 20 personen(*) per gids. Bekijk aanbod en voorwaarden. Vul het formulier in.

(*)(*) Omwille van de coronapandemie is het maximum aantal personen per gids tijdelijk en tot nader bericht gewijzigd van 25 naar 20.