Maskobos

Maskobos2Dit bossencomplex (11 ha) ten zuiden van Jabbeke heeft een geschiedenis als productiebos met Eik, Lork en Beuk. Hier en daar was er een perceel met hakhout. Het gebied was tot de jaren 2000 in de handen van adellijke families en werd dan verkocht aan Natuurpunt.

Opvallend aan dit bossencomplex zijn de monumentale dreven van Beuk, Douglassparren en Zomereik. Deze dreven zijn vroeger beschadigd geweest door de vele tractoren en kranen die er gebruik van maakten, maar deze schade is hersteld. Bij het herstel van het complex zijn exoten, zoals Amerikaanse eik en Amerikaanse vogelkers, verwijderd, waardoor  de inheemse planten meer plaats hebben. Ook zijn er wandel- en fietspaden aangelegd doorheen het gebied en er is zelfs een mountainbikeroute.

In het bos komen bijzondere vogels voor, zoals de Bosuil, de Boomvalk en de Boomklever. Ook de vos komt regelmatig eens lang.

Er zijn heel wat wandel- en fietsmogelijkheden in het bos. Er is een aangelegde wandelroute doorheen het bos van zo’n 2,5km, voor meer informatie, klik hier. Er is ook een alleenstaande mountainbikeroute voorzien zodat je kunt fietsen zonder op de wandelaars te moeten letten.

Wandeling Maskobos

Wandeling Maskobos