Over ons

Natuurpunt Brugs Ommeland werd opgestart op 20 maart 2007 in overeenkomst met Natuurpunt vzw. Natuurpunt Brugs Ommeland is een vzw, erkend door het departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Met deze koepel hebben de lokale afdelingen een efficiënt netwerk en aanspreekpunt naar de nationale vzw en kunnen zij met hun vragen, ideeën, evenementen,… altijd ergens terecht. Het werkingsgebied van Natuurpunt Brugs Ommeland bestrijkt de gemeenten Beernem, Blankenberge, Brugge, De Haan, Damme, Jabbeke,, Knokke-Heist, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke.

Tot de koepelvereniging zijn volgende Natuurpuntafdelingen aangesloten:
NP Brugge, NP Beernem, NP Blankenberge, NP Damme, NP De  Haan, NP Zedelgem, NP Gulke Putten, NP Jabbeke, NP Oostkamp en NP Knokke-Heist. Elke afdeling is vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

Natuurpunt Brugs Ommeland werpt zich op als aanspreekpunt en spreekbuis voor natuur en landschap in de Brugse regio. NBO is aangesloten bij de Bond Beter Leefmilieu en de West-Vlaamse Milieufederatie en neemt deel aan meerdere overlegfora.

In het werkingsgebied van Natuurpunt Brugs Ommeland worden verscheidene activiteiten georganiseerd, beheersdagen, geleide wandelingen, grotere happenings, voordrachten…

Ook beleid staat op onze agenda, wij verenigen als koepel de stemmen van onze lokale afdelingen.

Naast de publicatie van ons driemaandelijks tijdschrift De Spille, zendt Natuurpunt Brugs Ommeland maandelijks een digitale nieuwsbrief rond met natuurweetjes en aankondigingen van activiteiten. Contacteer ons indien u deze wenst te ontvangen. Ook met andere vragen kun je op dit adres terecht.

Hier vind je de missie van onze vereniging.

Onze koepelvereniging beschikt over een documentatiecentrum in de Uitkerkse Polder. Hier vind je de openingsuren.

[facebook_ilike]